Väčšina nemocníc zmluvy so VšZP ešte nepodpísala

18.01.2008 Humenné

Humenné 18. januára (TASR) - Vedenia väčších zdravotníckych zariadení na Zemplíne nedramatizujú situáciu súvisiacu s podpisom zmlúv so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP).
Okrem Vranovskej nemocnice, neziskovej organizácie (n.o. ), ktorá zmluvu s VšZP už podpísala, vedenie humenskej, sninskej a michalovskej nemocnice s poisťovňou rokujú. \"Predpokladám, že do konca budúceho týždňa by sme zmluvu mohli podpísať a môžem potvrdiť, že nevidím zásadné rozdiely v porovnaní s vlaňajškom, nevidím žiadne diametrálne odlišnosti, \" uviedol dnes pre TASR riaditeľ Humenskej nemocnice Andreja Leňa Miroslav Melo.
Podľa riaditeľa a konateľa Nemocnice Snina, s.r.o, Vincenta Lukáča zmluvu zatiaľ nepodpísali pre isté nezrovnalosti, ktoré nechcel špecifikovať. Vyjadril však presvedčenie, že v priebehu nadchádzajúcich dní dôjde k jej podpisu.
Zmluvu s uvedenou poisťovňou doposiaľ nepodpísala ani najväčšia nemocnica II. typu na Zemplíne a na Slovensku vôbec - Nemocnica Štefana Kukuru v Michalovciach, n.o. \"Cítiť tu istý tlak, v niektorých segmentoch požadujeme vyšší objem finančných prostriedkov, verím však, že k podpisu dôjde v najbližšej dobe, \" povedal riaditeľ zariadenia Pavol Kuchta. Dodal, že spokojnosť s vyrokovanými podmienkami nebude však nikdy stopercentná.
 

Vyberte región